Helpdesk
 

Sherpas Group AB förvärvar Jeloin Data AB

Nyhet

Sherpas Group AB har förvärvat Jeloin Data ABs IT-verksamhet. Genom förvärvet kompletteras bolagets kompetens och verksamhetsområden.

– Genom förvärvet skapar vi en starkare enhet, med bredare kompetens och ännu fler resurser. Det behövs inför omställningen till det digitala samhället. Vi på Sherpas har en väl fungerande modell och med hjälp av Jeloins kompetens inom utveckling, drift och slutanvändarsupport får vi ett bredare och starkare erbjudande till våra kunder, säger Mats Stenlund, VD på Sherpas Group AB.

– Vi har haft flera som kontaktat oss för uppköp genom åren men att Sherpas är lokalt ägda spelade stor roll för oss. I och med att det händer mycket i Skellefteås just nu känns det kul att ett lokalt bolag väljer att satsa vidare här i Skellefteå säger Johnny Öhlund och Jonas Bergqvist, delägare på Jeloin.

– Vi ser såklart en stor potential att växa vidare tillsammans med Sherpas. De är en stabil aktör med stark position inom de områden som företag och organisationer efterfrågar och de har dessutom lyckats ta sitt erbjudande vidare både nationellt och internationellt. Målet med försäljningen är att kunna erbjuda våra kunder ett större mervärde genom att kombinera bolagens kompetens. Bolagen har redan idag ett nära samarbete med ett antal gemensamma kunder och detta blir en naturlig fortsättning, avslutar Johnny och Jonas

Efter sammanslagningen kommer Sherpas Group bli nästan 40 anställda och ambitionen är att fortsätta växa. – Vi ser ett fortsatt behov av våra tjänster både här i Skellefteå och i resten av landet. Extra kul är det att vår satsning på systemutveckling och analytics-lösningar utvecklas bra. Vi ser gärna att fler erfarna personer söker jobb hos oss både i Skellefteå och Stockholm. – Det som efterfrågas från bolagen idag är att bli mer datadrivna och den kompetensen har vi, avslutar Mats Stenlund.

För mer information kontakta:
Mats Stenlund, Tel: 0910-508 01, E-mail: mats.stenlund@sherpas.se
Johnny Öhlund. Tel: 0910-73 31 40, E-mail: Johnny@jeloin.se
Jonas Bergkvist. Tel: 0910-73 31 40, E-mail: Jonas@jeloin.se


Om Sherpas Group
Sherpas Group är ett bolag med kontor i Skellefteå och Stockholm. Vi hjälper företag och organisationer med affärs- och verksamhetsutveckling. Vår spetskompetens finns inom projektledning, systemutveckling, portallösningar, dokumenthantering, ERP/CRM/BI-system och infrastrukturlösningar. Sherpas arbetar över hela Sverige med några av Sveriges största och intressantaste bolag.


Om Jeloin Data AB

Jeloin AB är en stark leverantör av kostnadseffektiva lösningar inom IT för företag, framför allt i SMB-segmentet. Sedan 1990 har de hjälpt företag och organisationer med IT-support, moln/hostinglösningar och systemutveckling. Jeloin är oberoende och lyder inte under någon av de stora aktörerna på marknaden. Det ger dem en unik möjlighet att erbjuda den lösning som passar varje enskild kund bäst.