Nya vägvisare på Sherpas

Här i maj har vi fått ytterligare förstärkning i form av Emma Holmström och Johanna Öhman.

Båda kommer närmast från TietoEvry där de arbetat som lösningsarkitekter med fokus på Dynamics 365.

Emma har specialiserat sig i kvalitetssäkring av lösningar och processer för ERP implementationer. Hennes kompetenser spänner över tillverkning, inköp, logistik och finans.

Johannas kunskaper inom ERP implementationer handlar om kravhantering, analys, design, testning och cutover/golive. Hon har även arbetat med att driva förbättringsutveckling av enskilda ERP-processer inom olika typer av verksamheter. 


Varmt välkomna till Sherpas!

Vi har varit där du är.

Det är inte lätt att göra smarta, framtida val när det finns så många möjligheter. Våra konsulter tillhandahåller djup, branschöverskridande kunskap som hjälper Er att bryta ny mark och skapa en tydlig väg framåt.  

Vi tycker dessutom många konsulter pratar om var ditt företag behöver gå. Vi föredrar snarare att ta dig dit med hjälp av innovativa synsätt och lösningar. Vi har i över ett decennium hjälpt företag att sammanställa ett smörgåsbord av möjligheter, upplyst av data och trender som betyder något för ditt företag.  

För det är ju så, för att vara konkurrenskraftig måste din strategi inte bara anpassa sig snabbt till det som sker runt omkring dig,

Du måste dessutom vara tydlig var ni ska. 

De viktigaste skillnaderna mellan AX och D365

Den största skillnaden mellan Dynamics AX och Dynamics 365 är infrastrukturen som systemen bygger på. D365 är till stor del en molnbaserad ERP-lösning som hostas av Microsoft Azure medan lite äldre AX främst är en skrivbordsapplikation med vissa webb- och mobila tillägg. Detta innebär att Dynamics 365 kan användas var som helst från vilken enhet som helst så länge det finns internetåtkomst - vilket förbättrar tillgängligheten av systemet avsevärt, oavsett om du är ute på fält eller sitter på kontoret/hemma.

Det nya gränssnittet förbättrar dessutom användarupplevelsen och uppmuntrar mycket mer till samarbete med andra användare. D365 kan också integreras med de flesta applikationer inom Microsoft 365-plattfromen såsom CRM-, Power BI- och Power Apps med mera vilket vi på Sherpas tycker är bra. Detta innebär att företag får en helhetslösning inom Microsoft 365 oavsett vilka uppgifter som ska lösas.

Den molnbaserade lösningen innebär också att nya funktioner och systemuppdateringar är mer regelbundna.

Licensmodellen för Dynamics 365 skiljer sig från AX, den flexibla prissättningsmodellen innebär att användare kan spara pengar på användar- och enhetslicenser.

Skellefteå Kraft och D365

– Sherpas har visat beslutsamhet vad gäller investeringar i kompetens både tekniskt och verksamhetsmässigt för Dynamics-plattformen, säger Joachim Nordin, VD på Skellefteå Kraft. D365FO kommer vara en av våra allra viktigaste plattformar, och kommer att ge oss möjligheter att effektivisera vår verksamhet utifrån förbättrad tillgång till information och förenklade processer

Sherpas Group AB

Skellefteå (Huvudkontor)
Skeppargatan 23, 931 29 Skellefteå
Växel: 0910-508 00

Stockholm
Växel: 08-622 26 00

Support: 0910-508 25
E-post: info@sherpas.se

Tveka inte att skicka din fråga till oss

Helpdesk

Kontakta oss via telefon eller e-post.

Vår Helpdesk-personal är beredd att ta hand om din fråga så snabbt det bara går.

Vi använder cookies för att göra din användarupplevelse bättre. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta.

Jag förstår Mer info