Helpdesk
 

Sherpas lanserar ny produkt.

Nyhet

Sherpas Group AB lanserar ny produkt för integration mot dokumenthanteringssystem.

Bakgrunden till den nya produkten som benämns ”coDOCS” var att förbättra arbete kring dokument och ritningar samt att gemensam hantering av dokumentation med externa parter var långt eftersatt och byggde på gammal teknik.

Sherpas har efter två år av utveckling gjort coDOCS kommersiell och den har redan blivit uppmärksammad utanför Sveriges gränser.

– ”Sverige är en liten marknad för de system som krävs i grunden men numera är det enklare att hitta potentiella kunder världen över tack vare användarforum. Efter att vi pratat med kontakter inom branschen blev vi snabbt kontaktade av bolag från hela Europa samt USA/Canada vilket självklart är roligt. Idag har dessutom två bolag i Holland samt ett i Spanien valt att bli återförsäljare av produkten. I och med detta fick vi blodad tand att göra något ordentligt av detta. Det är dock ett stort steg att nå utanför Sverige men vår förhoppning är självklart att detta kan bli en produkt som tar bolaget till nya höjder” säger Jonas Berglund ansvarig för coDOCS på Sherpas.

Lösningen bygger på standardkomponenter som med enkelhet kan implementeras hos andra bolag oavsett bransch. Vad Sherpas vill är att med ny teknik underlätta och förenkla informationsspridning mellan personal, både intern och extern, i till exempel projektform.

Produkten togs fram i samarbete med Boliden Mineral, där närmare 1500 personer använder lösningen och under våren valde dessutom Skellefteå Kraft att nyttja samma produkt.

– Utveckling av den här typen av lösning är något vi funderat på länge. Tillsammans med Sherpas erfarenhet av integrationer kunde vi hitta en lösning som med enkelhet kunde spridas inom organisation, säger Gunnar Karlsson, Projektledare Boliden Mineral AB.

– Den här produkten var precis vad vi letade efter. Vi har redan låtit flera av våra underleverantörer samarbeta kring projektdokumentation på det nya sättet, säger Torbjörn Lindholm, IT-chef Skellefteå Kraft.

För mer information kontakta:
Sherpas Group, Tel: 0910 – 508 00, E-mail: info@sherpas.se

Om coDOCS

CoDOCS is the most powerful integration tool for connecting your company´s document management system with SharePoint. This means you can combine the features and power of eDOCS DM with the ease-of-use and flexibility of SharePoint. Mer information: www.codocs.se